Neden Sevişmeden Önce “Aç” Olmamalısınız?

Oslo Üniversitesi’nden araştırmacılar, aç olduğunuzda ‘yumuşak okşamaların’ daha az zevk verdiğini iddia ediyor.

Bu olağandışı etkinin ‘açlık hormonu’ olarak da bilinen ‘ghrelin’den kaynaklandığını söylüyorlar.

Araştırmacılar, “Grelin, iştah açıcı bir hormon olarak bilinmesinin ötesinde, dokunma gibi sosyal ödüllere değer verilmesinde de rol oynuyor” diye açıkladı.

GHRELİN HORMONU NE İŞE YARAR?

Ghrelin esas olarak midedeki hücreler tarafından üretilip salınan, az miktarda da ince bağırsak, pankreas ve beyin tarafından salınan bir hormondur.

İştahı uyardığı, gıda alımını arttırdığı ve yağ depolamayı teşvik ettiği için sıklıkla ‘açlık hormonu’ olarak adlandırılır.

Ancak önceki çalışmalar hormonun diğer ödüllerle de bağlantılı olduğunu buldu.

bulguların ‘geniş bir yelpazedeki alanlarda’ önemli sonuçları olabileceğini söylüyorlar.

Araştırmalar şunu söylüyor: ‘Örneğin, rahatlatıcı bir masaj gibi sağlık nedenleriyle aranan dokunmanın, aç karnına kıyasla yemekten sonra daha olumlu bir etkiye sahip olduğu anlamına gelebilir.

‘Gıda dışı ödüllerin verdiği zevkin azalması aynı zamanda kilo verme diyetine bağlı kalmanın zorluğuna da katkıda bulunabilir.’

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir